Mobilmeny Kart

RYGG & REHAB | STUREGATAN 16 (karta) | 114 26 STOCKHOLM | TEL 08 - 66 22 333 | Kontakt |

Naprapat på Stureplan i Stockholm

Legitimerade och erfarna naprapater hjälper dig akut och förebyggande

Behandling av naprapat ger effektiv smärtlindringNaprapati betyder korrigera orsakerna till lidande och kommer från tjeckiskans ”napravit” som betyder korrigera och grekiskans ”pathos” som betyder lidande.

Naprapati är en behandlingsform som bygger på manuell medicin. Begreppet manuell medicin syftar på att man till stor del förlitar sig på sina egna händer för att undersöka och behandla besvär ifrån rygg, leder och muskler. Stor vikt läggs på ett helhetstänkande där en rad olika behandlingstekniker tillsammans syftar till att göra patienten besvärsfri.

Störst inom manuell medicin

Utbildningen till naprapat i Sverige sker vid Naprapathögskolan i Stockholm. Efter fyra års heltidsstudier och ett års handledd tjänstgöring inom svensk hälso- och sjukvård kan legitimation ansökas hos Socialstyrelsen. Idag är vi ca 600 yrkesverksamma naprapater i Sverige vilket gör oss till den i särklass största yrkeskåren inom manuell medicin. Ca 200 000 nya patienter söker årligen naprapater för vård.

Naprapatin utformades i USA i början på 1900-talet. Oakley Smith var kiropraktor men hade ett annorlunda synsätt än sina kollegor. Genom forskning fann han att det inte alltid var ryggradens kotor som var orsak till besvär utan även ligament, senor och muskulatur. 1907 grundade hann den första skolan för naprapati i Chicago. Sedan dess har denna terapiform utvecklats, förändrats och påverkats av andra verksamheter och nya forskningsrön.

Naprapati ger effektiv smärtlindring

”Enligt den senaste SBU-rapporten nr 145, 2000 (Statens beredning för medicinsk utvärdering) finns det stöd för att både manuell behandling och manipulation ger effektiv smärtlindring vid såväl akuta som kroniska ländryggsbesvär, jämfört med vanligt omhändertagande av allmänpraktiker där sängläge, analgetika (smärtlindrande läkemedel) eller massage används.” Citat från Odenplans ryggklinik

Frågor?

Välkommen att kontakta oss för konsultation eller boka tid för behandling »