Mobilmeny Kart

RYGG & REHAB | STUREGATAN 16 (karta) | 114 26 STOCKHOLM | TEL 08 - 66 22 333 | Kontakt |

Stötvågsbehandling på Stureplan i Stockholm

Stötvåg stimulerar kroppens egen förmåga till läkning

Stötvågsbehandling stimulerar kroppens egen förmåga till läkningStötvågsbehandling är en modern och mycket effektiv behandlingsmetod för långvariga besvär i kroppens senor, ligament, muskler och leder. Via stötvågsapparaten skickas impulser ner mot den skadade vävnaden. Behandlingen stimulerar på så sätt kroppens egen förmåga till läkning. Metoden är vetenskapligt utvärderad och har inga, eller mycket få, biverkningar vilket gör den till ett bra alternativ till cortisoninjektioner och kirurgi.

Effekterna av stötvågsbehandling

Impulserna som sänds ner i den skadade vävnaden ökar den metaboliska aktiviteten och stimulerar kroppens eget läkningssystem. Ökad blodcirkulation, näringstillförsel samt en ny inflammationsprocess sätts igång. Idag tyder forskning även på att effekten av behandlingen kan bero på reducering av blodkärl och nervändar som växt in i den skadade vävnaden. Man har även kunnat påvisa att stötvågsbehandling bryter ner kalkutfällningar som kan uppstå och skapa smärtor i muskelsenor.

Symptom/skador som vi behandlar

Behandlingen är effektiv på besvär som härleds från ligament, muskler, muskelfästen och leder och som är äldre än sex veckor. Nedan följer några av de vanligaste besvären vi behandlar:

  • Hälsporre
  • Kalkaxel
  • Tennisarmbåge
  • Golfarmbåge
  • Hälsenebesvär
  • Hopparknä
  • Löparknä

Så här går behandlingen till

Genom en applikator sänds lufttrycksgenererade mekaniska impulser ner mot den skadade vävnaden. Ett kontaktgel används mellan huden och munstycket för att underlätta spridningen av impulserna. Stötvågornas frekvens och kraft anpassas efter diagnos och individ. Eftersom det är en kraftfull behandlingsform kan den upplevas som något smärtsam. Obehaget upphör dock så fort apparaten stängs av. Själva behandlingen pågår endast i några minuter. Vissa individer blir bra efter första behandlingen, dock krävs vanligtvis två till fem behandlingar för ett bestående och tillfredsställande resultat. Vanligtvis sker behandlingarna med en veckas mellanrum. Biverkningar är ovanliga, men ibland kan det bli ett mindre blåmärke i själva behandlingsområdet. Man kan i vissa fall även få något ökade besvär ett par dagar efteråt. Receptfria värktabletter brukar ofta vara tillräckligt.

Att tänka på

Du ska ha haft besvär i minst sex veckor innan behandlingen inleds. Du bör avstå från intensiv fysisk aktivitet och kraftig belastning av den utsatta kroppsdelen under närmsta dygnet efter behandlingen. Viktigt att komma ihåg är att du inte ska äta någon form av antiinflammatorisk medicin under behandlingsperioden och att du inte tagit någon antiinflammatorisk medicin de senaste fem dagarna innan behandlingen påbörjas. Du bör heller inte ha injicerats med cortison i det aktuella området under de senaste sex veckorna. Personer med hjärtbesvär, ökad blödningsbenägenhet samt gravida skall inte behandlas med stötvåg.

Frågor?

Välkommen att kontakta oss för konsultation eller boka tid för behandling »